По 6 години чекање и 720.000 неуспешни фотографии, овој фотограф конечно ја направи совршената фотка! Прекрасно!

Еден фотограф беше толку упорен да ја направи совршената фотографија, што тој процес всушност траеше неколку години пред конечно да успее. Погледнете ги резултатите и уживајте во убавината на неговите „совршени фотографии“.

Љубов и страст

Алан Макфадијан е фототограф од Шкотска. Се занимава со фотографирање на диви животни. За да направи совршени фотографии, му биле потребни 6 години, а за 6 години имал 720.000 обиди да направи само неколку идеални фотки. Овој фотограф е многу страстен за неговата работа, но има уште едно нешто што го мотивира, а тоа е љубовта кон неговиот дедо.

Почеток

Причината зошто дедото на Алан беше толку важен во оваа приказна е тоа што тој всушност беше причината зошто Алан се одлучи за овој проект.

Дедото на Алан

Кога Алан бил дете, гледаше како овие прекрасни птици прават гнезд, заедно со негвиот дедо.

Тоа што го видел, го запаметил засекогаш

Она што го видел тогаш е врежано во главата. Нуркањето под вода на водните птици за да се фатат риба беше извонреден и моќен поглед. Од тој момент, тој сонуваше тоа да го оковечи со фотографија.

Овие совршени фотографии не го направија познат, одамна беше познат пред јавноста. Сепак, медиумите беа многу заинтересирани кога ги објави овие фотографии.
Поминуваа часови
Многу часови поминаа за да се создаде оваа прекрасна фотографија. Поточно 4200.
Еве го Алан со својата совршена фотографија која сосема вредна за целото чекање.Коментари

коментари