Победете ја психичката исцрпеност: Методи на познати психолози за подобрување на вашето расположение!

Кога ќе дојдат оние денови кога вашата енергија е на минимум, овие трикови се вистински спас

Никогаш не треба да дозволите да се чувствувате лошо и емотивно празно. Сосема е нормално понекогаш нашата енергија да се намали и да не сте секогаш во најдобро расположение, но добра вест е што можете да ја промените за само неколку моменти.

Овие вежби од реномирани психолози ќе ве научат како да излезете од негативната фаза за еден момент и да ја вратите насмевката на лицето.

 

Правете го она што ве радува

Дозволете си да угодите понекогаш. Сместете се удобно и прочитајте неколку страници од омилената книга или гледајте ја омилена серија или филм или што било друго во што уживате. Оваа кратка посветеност кон себе си навистина ќе има позитивни ефекти врз вашето расположение.

 

Не сте должни да се согласувате со сè

Сосема е во ред да одбиете некого и да направите нешто по свое. Ако се обидувате да им угодите на сите, тоа на крајот резултира со насобран гнев и фрустрација. Ако некој од вас побара услуга, вие не сте должни да ја направите. Вие сте си должни само себеси да не дозволите да се разочарате.

 

Смеа од срце

Смеењето е лек и само 5 минути смеа од срце може да ви го подобри расположението. Кога сте совладани од стрес и тага, најдете некоја добра комедија и започнете со терапија.

 

Бидете во друштво на луѓе што ги почитувате

Ова е еден од начините да се исполните со залихи на позитивна енергија. Само неколку минути со личност која вè почитува и од која добивате љубов и поддршка е многу здраво.

 

Престанете да се споредувате себеси со другите

Ако ја имате оваа навика, запрете со неа веднаш. Животот станува попозитивен кога ќе сфатите дека сте најдобри и уникатни, исто такви како што сте и со сите недостатоци и доблести.

 

Медитација

Ако ниту едно од горенаведените не даде резултати, медитацијата сигурно ќе вроди со плод. Сите психолози препорачуваат ваков вид релаксација. 15 минути на ден ќе го трансформира вашето расположение без сомнение.
Коментари

[fbcomments]