Категории

Победник си кога ќе научиш да ги претвораш раните во твое најсилно оружје

Стануваш победник кога ќе започнеш да ги претвораш раните во извор на сила, кога ќе сфатиш дека самосожалувањето по повредата не носи никаква корист.

Која е поентата да влезете во глувчешка дупка сега и да почнете да размислувате за болката од раната, упорно да ја длабите и да ја намалите вашата моќ? Што вреди да ја одземете вашата емоционална сила за некоја нова врска или обид и да го прифатите ставот на губитни како судбина и како некоја непроменлива константа во вашиот живот? Станувате победник кога ќе започнете да ги претворате раните во извор на сила, кога ќе сфатите дека избирате што ќе добиете од животот и одлучите да изберете нешто друго. Ова е тешко во моменти кога раните се сè уште свежи, но тие не се свежи со месеци и години по повредата. Тогаш веќе можете да бидете на некое убаво место и да уживате во животот што го заслужувате наместо постојано да се враќате назад во времето, да измислувате одмазда и да го поминувате она што веќе сте го поминале.

Од враќањето во минатото, луѓето страдаат најмногу, не од сегашните удари, бидејќи моментот на повреда е еден, а некои постојано се враќаат на местата каде што се повредени. Ова искуство ќе ви помогне да решите кои луѓе ќе ги дадете подоцна во животот и за кои нема да има повеќе простор. Сега веќе нема да има многу енигми, затоа што сега работите ќе станат сосема јасни, ќе знаете кој е пријател, кој само се прави пријател и кој не. Стануваш победник кога ќе започнеш да ги претвораш раните во извор на сила, кога игнорираш работи што можат да се игнорираат и се фокусираш на она што е важно. Кога ќе ги промените правилата на игра и кога ќе кажеш дека твоите правила ќе важат во вашиот живот отсега, а не оние што ви ги наметнал некој друг. Стануваш победник кога ќе започнеш да управуваш со сопствените одлуки не дозволувајќи повеќе повредите да те контролираат, бидејќи тоа стана најскапоценото искуство во вашиот живот.

Прегледи:
112
Објавено на:
18.01.2021