Почетна точка на секој успех е желбата..

Успехот е нешто кон кое тежнеат сите луѓе. Во моментите кога не знаете како да го постигнете, или зошто се уште го чекате успехот- прочитајте ги овие мисли.

Успехот не е конечен, неуспехот не е фатален: храброста да се продолжи е таа која е вредна.-Винстон Черчил

Земи една идеја. Направи ја свој живот- мисли за неа, сонувај ја, живеј ја таа идеја. Дозволи мозокот, мускулите, нервите, секој дел од телото да биде пол со таа идеја и остави ги на страна сите други идеји. Тоа е патот до успехот.-Швами Вивикенанд

Делува невозможно, додека не се заврши.-Нелсон Мандела

Многу животни грешки имаат луѓето кои не сфатиле колку близу биле во моментот кога се откажале.-Томас Едисон

Одамна забележав дека успешните луѓе ретко седат и чекаат работите сами да се случат. Тие излегуваат и работите се случуваат. -Леонардо да Винчи.

Успехот е лош учител. Ги заведува паметните луѓе да мислат дека не можат да изгубат. -Бил Гејтс

Почетна точка на секој успех е желбата. -Наполеон Хил

Успехот е пронаоѓање задоволство во давањето повеќе од тоа што го земаш. -Кристофер Рив

Секогаш биди свој, изрази се себе си, имај доверба во себе, не барај успешна личност и не копирај ја. -Брус Ли

Јас сум доживувал пораз по пораз во животот се додека не успеав.- Мајкл Џордан
Коментари

коментари