Категории

Подобро да бидете сами отколку да се задоволите со половична љубов

Подобро е да си ја дадете потребната љубов отколку да му го дадете целото свое срце на некој што ќе ве сретне само на половина пат. Подобро е да кажете дека сте сингл отколку во нешто комплицирано. Подобро е да бидете среќни сами отколку мизерни со некој друг. Подобро е да бидете слободни отколку да бидете во половична врска, бидејќи половично не е доволно. Вие заслужувате повеќе. Заслужувате сигурност, доследност, љубов. Заслужувате некој што ќе прави планови со вас една недела однапред, бидејќи тој сака да има време да го исчисти својот стан и да испланира совршен датум за да ве импресионира. Некој што ќе одговори на вашите пораки за итни случаи, дури и ако е два часот наутро и тој треба да се разбуди за на работа во шест часот.

Заслужувате некој кој не само што е подготвен, туку е желен да ви се посвети. Некој што ќе се посвети на вас и нема да има сомнеж во умот дека носи правилна одлука. Заслужувате некој што ќе ве натера да видите дека вредите за да добиете порака, вредите за да биде во врска со вас, вредите за целото негово време и внимание. Вие заслужувате многу повеќе од „речиси“. Вие заслужувате некој што ќе каже што мисли, кој дава колку што добива, кој го исполнува секое ветување и никогаш не ве разочарува.

Прегледи:
68
Објавено на:
25.06.2021