Категории

Подвиг на денот: Кучето Лео влегло во куќата каде што настанал пожар и го спасил мачето

Кога во забите го изнел мачето од куќата во која пожарот го зафаќал целиот инвентар, никој не можел да верува! Кучето Лео е прогласен за херој, откако го ризикувал својот живот за да го спаси новороденото маче од запалената куќа.

Во јужниот австралиски град Мелбурн, настанал пожар. Лео, мешавина од териер, сопствениците го извадиле надвор за да се извлече од пожарот и да се спаси. Сите истрчале од куќата, но Лео се вратил и го спасил мачето кое останало внатре, носејќи го во своите заби.

За среќа, сите поминале без поголеми повреди, а Лео го оживувале со кислород и масажа на срцето по својата храбра постапка.

Прегледи:
905
Објавено на:
21.01.2020