Категории

Подводна венчавка – Рекоа „Да“ на 60 метри под морето

Во индиската провинција Ченаи, на длабочина од 60 метри под вода, В Чинандураи и С Светта, во согласност со хиндуистичките правила и советите на свештениците пар ги кажа своите завети.

Утрото, младенците се разбудија во зората за да нуркаат покрај брегот на Ниленкарај со нивната традиционална облека. Невестата носеше црвен сари, а младоженецот носеше доти за големиот ден.
Младоженецот по професија е софтверски инженер и е лиценциран нуркач, пренесува „Тајмс оф Индија“. Нуркаше веќе 12 години, а невестата мораше да оди на час неколку месеци пред венчавката. Според неа, семејството на младоженецот предложило подводна венчавка.

Подводната церемонија траеше 45 минути, а младоженецот рече дека се одлучиле на овој подводен ритуал да укажат на загадувањето на морето и океанот:

„Бевме загрижени дека честопати наидуваме на заштитни маски под вода, и ова беше можност да укажеме на отпадот што се населува на морското дно.“