Изгубени

Изгубени

Во тмурните денови и глувите ноќи,

кога меѓу илјадници луѓе сепак си сам,

јас ќе бидам тука негде,

далеку, а сепак блиску.

Ќе бидам таму негде, каде ме остави.

Не ти реков ’’те сакам‘‘, не ти реков ’’ќе ми недостигаш‘‘,

ти реков само ’’среќно‘‘…

Бидејќи знаеш, каде и да одиш, кога и да дојдеш,

мене ќе ме најдеш.

 

-SoulDiary

 

 
Коментари

коментари