Поезија: „Само еднаш доаѓа таа..“

„Само еднаш доаѓа таа..
Како оган бесна,
како небо бескрајна,
слепа и нема.
Доаѓа и те обвива како мрак,
и веќе не знаеш кој си,
каде си и што си.
Веќе не му припаѓаш на светот,
само неа.
И сите бои за кои си знаел,биле лага,
а само таа вистинската.
И без неа се е грев,
дури и воздухот.
Без неа, се е отров
дури и водата.
Без неа се е ништо,
дури и животот.“

-Кукла од Памук,
2019 
„Љубов“

Следете за повеќе: https://www.facebook.com/kuklaodpamukblog/
Коментари

[fbcomments]