Погледнете како би изгледале логоата на познатите сликари (ФОТО)

Дали некогаш сте помислиле какви уметнички дела би создавале познатите уметници како Салвадор Дали или Леонардо Да Винчи во денешно време? Што ако овие познати сликари имаа свои модерни логоа?

Бразилскиот уметник Милтон Омена, по долгогодишна работа како бренд дизајнер, проширувајќи ги своите граници и излегувајќи од комфорната зона, тој креирал логоа внимателно избирајќи бои и стилови соодветни со оние на познатите сликари. Погледнете како би изгледале логоата на познатите сликари во модерниот свет.

Леонардо да Винчи

Резултат:

 

Винсент ван Гог

Резултат:

Клод Моне

Резултат:

Салвадор Дали

Резултат:

Пабло Пикасо

Резултат:

Пит Мондријан

Резултат:

Џексон Полок

Резултат:

Енди Ворхол

Резултат:
Коментари

коментари