Категории

Погледнете како изгледа најстарата жива аквариумска риба!

Најстарата жива аквариумска риба во светот се наоѓа во Калифорнија, а истата има неверојатни 92 години!

Се вика Метусела, ужива да јаде дождовни црви, овошје и зеленчук, а нејзината омилена храна е смоква.

Во 1938 година, таа пристигнала со параброд од Австралија како млада мала риба заедно со уште 230 други риби во аквариумот во Сан Франциско.

Прегледи:
134
Објавено на:
25.09.2023