Погледнете како изгледал совршениот маж пред 60 години! (ФОТО)

Жените кои учествувале во анкетата на Тајм 1956. година кога го опишувале совршениот маж посакувале да биде висок, синоок и атлетски граден. Сонувале за маж кој ќе им помага во домаќинството, кој има постојана работа и да биде образован.

Најмалку посакуваните особини биле посесивноста, егоцентричноста и непристојноста. Истакнале дека не сакаат маж кој наредува, кој е доминантен и скржав.

Покрај сите овие квалитети и маани, за совршен маж го прогласиле пејачот и тв водител Пери Комо, кој бил висок само 168 цм, имал темни очи, а во медиумите се фалел дека никогаш не измил садови.

Во продолжение, погледнете кои славни мажи се нашле на листата најсовршени таа далечна 1956. година.

Актерот Рок Хадсон се нашол на списокот најсовршени мажи

Претседателот Џон Кенеди

Лошото момче Џејмс Дин

Неодоливиот Марлон Брандо

Кралот Елвис Присли
Коментари

коментари