Категории

Погледнете како изгледаше првата вечер на Баскер Караванот и Статуа Фест во Скопје

Иако поголемиот дел од баскерите и статуа артистите не можеа да ги реализираат своите шоуа поради дождот, вчеравечер граѓаните на Скопје уживаа во програмата на уметниците дојдени од цел свет. Фестивалот ќе трае до 22. јуни, а минувачите ќе имаат можност да уживаат во многубројните изведби на учесниците.

Баскери и забавувачи, уметници кои испраќаат еколошка порака, Mirror Crew карактеристични по своите костими изработени од стакло, како и пиратите на улица Македонија беа дел од првата вечер на фестивалот. Погледнете како изгледаше тоа.

Извор: radiomof.mk