Погледнете која храна му помага на организмот да лачи серотонин

Серотонин е хемикалија во мозокот која му влијае на нашето добро расположение. Односно, серотонинот е наречен „среќниот хормон“. За негово зачестено лачење, најчесто се одговорни надворешни стимулации како спорт или дружење со семејството или со миленичето. Но, постојат и различни видови на исхрана кои му помагаат на организмот да продуцира повеќе серотонин.

Јаткасти плодови и семиња.

Јајца

Тофу и соја

Млечни производи

Ананас
Коментари

[fbcomments]