Поинаков свет: Фотограф посетил монголско племе, а фотографиите кои ги создал ќе ве воодушеват

Фотографот Хамид Сардар-Афхами неодамна го посетил ова изгубено племе на народот Духа во Монголија, а она што го забележал го документирал преку серија зачудувачки фотографии.

Ова племе верува дека има посебна духовна врска со дивиот свет, а кога ќе ги погледнете овие фотографии ќе се сложите со нив.

Членовите на племето обучуваат ирваси и ги користат како превоз, а тие се воедно и дел од семејствата. Но, не обучуваат само ирваси. Племето исто така обучува волци и орли. Орлите се обучени да им помогнат во ловните експедиции.

Ова племе е далеку од цивилизацијата, а тоа можеби е и одлична идеја.
Коментари

[fbcomments]