Категории

Поларни мечки среќни играат во полиња со цвеќиња

Кога ќе се споменат поларни мечки сигурно веднаш ви текнува на бели крзнени мечки во некоја снежна, арктичка позадина.

dennisfast11

Овој пат ги имаме мечките во поинакво опкружување, среќно разиграни во прекрасни цветни полиња, но тоа е само кога летото владее во северната хемисфера.

Фотографот Dennis Fast ги документирал среќните, разиграни поларни мечки кои уживаат во шареното лето. Инаку овие фотографии се направени во Манитоба, Канада.

dennisfast2

Polar Bear (Ursa maritimus) in fireweed (Epilobium angustifolium) on an island off the sub-arctic coast of Hudson Bay, Churchill, Manitoba, Canada. Bears come to spend the summer loafing on the island and looking for a careless seal or dead whale to wash up. Global warming has shortened their winter so they are increasingly looking for food in the summer.

dennisfast10

dennisfast12 dennisfast13