Категории

Полицаецот и го спасил животот кога имала 5 години, а денес присуствува на нејзината дипломска!

Во 1998 година, настанал пожар во една зграда. Полицаецот кој се нашол во близина на пожарот, успеал да го земе 5-годишното девојче во свои раце кое во тој момент не давало знаци на живот. Во задниот дел од полицискиот автомобил започнал да и дава вештачко дишење додека неговиот партнер возел кон најблиската болница.

Девојчето почнало да диши повторно само што стигнале пред болницата. Во 2016. година истиот полицаец бил поканет од страна на девојчето кое вечно ќе му биде благодарна на нејзината дипломска. Таа дипломирала со највисоки оценки и почести.

Ова е доказ дека ангелите некогаш не носат крилја, тие носат униформи!