Категории

Полицијата и граѓаните на Амстердам се „тепаа“ со снежни топки

Видеото кое очигледно беше поради забава предизвика бурни реакции поради кршењето на епидемиолошките мерки.

Во центарот на Амстердам, полицајци се судрија со граѓани, а видеото од овој настан предизвика бројни реакции, бидејќи станува збор за кршење на епидемиолошките мерки.

Холандската влада во саботата издаде нов, зимски декрет, во кој тепање со снежни топки е дозволено само меѓу членовите на истото домаќинство. Откако минатиот викенд паднаа невообичаено големи количини на снег, имаше немири меѓу полицијата и минувачите на плоштадот Дам во Амстердам.

Многумина на социјалните мрежи рекоа дека ова е симпатична акција, но исто така додадоа дека полицијата мора да биде пример за почитување на мерките.