Категории

ПОЛНА МЕСЕЧИНА ВО ВАГА: Ни донесува неочекувани пресврти и откривање на нештата кои долго биле скриени

Секоја полна месечина носи посебна енергија и емотивен набој. Со него доаѓаме до некоја кулминација.

На 16 април во 19 часот и 55 минути не очекува полна месечина на 26 степени Вага. Неговата светлина ќе ни овозможи да „видиме“, да ѕирнеме во најтемните делови од врската кои моментално не интересираат. Доаѓаме до знаење, информации, се што треба појасно да видиме и разбереме и да донесеме одлука. Смени нешто. Доживеав нешто ново, можеби нова средба, запознавање. Но, пред се, пуштете го старото и бескорисно.

На пресврт сме, се ќе се покаже и ќе се расплетува до следната полна месечина во мај.

Оваа фаза на Месечината ни помага да се отпуштиме од стари навики и лоши ситуации. Сè што не вознемирува и не ни носи ништо добро, сега го гледаме и имаме можност да се трансформираме во нешто подобро за нас. Ќе забележите како нешто се интензивира и менува во вашите врски. Некои растат и се развиваат, други завршуваат.

Бидејќи оваа месечина е во предизвикувачки аспект со Плутон, пазете се од манипулации, уцени, контрола, опсесивни активности и љубомора кои нема да ви донесат ништо. Не постапувајте од тие намери и чувства, нема да се чувствувате добро. Не се одмаздувај, тој се враќа. Не повредувајте ги другите, тој се враќа. Не дозволувајте некој да ве турка над вашата граница, застанете за себе. Има врски кои не влечат на дното како сидро. Има и врски кои не лекуваат.

Ако страста ве вовлекува во нешто ново, бидете свесни за улогата на таа врска во вашиот живот. Пазете се од илузиите поткрепени со Јупитер и Нептун кај Рибите.

Ако сакате да се ослободите од токсичната врска која не е добра за вас, ова е вистинското време. Ако сте приврзани за идеја за врска или желба што не се остварува, само пуштете ја. Нешто темно излегува на виделина. Тоа е како подобро да видите друга личност. Не дозволувајте некој на кој било начин негативно да влијае на вас. Нешто што е длабоко закопано, можеби и скриено, излегува на површина.

Ако имате намера да ја подобрите вашата врска, обидете се да се ослободите од деструктивните модели на однесување, игрите на моќ, драмата и комуницирајте како рамноправни партнери работејќи заедно за да ја зачувате и зајакнете вашата врска.

Во сите добри намери ни помага Сатурн, чие позитивно влијание врз овој Уштап покажува нови можности, се стабилизира и носи корисни поуки, евентуално со минатото и она што било. Можеме да научиме нешто од се што ни се случува.

Прегледи:
104
Објавено на:
17.04.2022