Полска има соларна патека за велосипеди која свети во темница

Велосипедот претставува одлично средство за превоз особено во градскиот метеж, а возењето велосипед е најдобриот начин да се заштити околината од загадување, како и да се одржува здравјето на телото и умот.

Редовната физичка активност може да ви помогне да ве заштити од сериозни болести како што се дебелина, срцеви заболувања, рак, ментални болест, дијабетес и артритис. Редовното возење велосипед е еден од најдобрите начини за намалување на ризикот од здравствени проблеми. Велосипедизмот е здрава вежба во која може да ја уживаат луѓе од сите возрасти, од мали деца до повозрасни луше, а притоа е забавно, евтино и добро за животната средина.

Соларната патека за велосипеди свети во темница, а притоа е сосема штедлива бидејќи се полни од сонцето. Направена е од синтетички материјал, кој може да свети и до десет часа кога во текот на денот ќе се наполни од сонцето.

Примарната цел на ваа патека е велосипедистите да бидат безбедни во текот на ноќта. Исто така е штедлива, изгледа атрактивно одлично вклопувајќи се со околината и е сосема безбедна.
Коментари

[fbcomments]