Категории

Поминал 2 години фотографирајќи ги видовите на животни на кои им се заканува изумирање!

Поголемиот дел од луѓето не се свесни за загрозените видови на кои им се заканува изумирање во блиска иднина. Британскиот фотограф Тим Флеч потрошил 2 години во близината на егзотичните живеалишта на животните за да ги фотографира овие ретки видови на животни.

Флеч фотографирал поларни мечки, снежни леопарди, чита, Филипински орел и многу други. Одвојте минута и погледнете ги овие животни во очи. Дали чувствувате болка?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tim Flach (@timflachphotography) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tim Flach (@timflachphotography) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tim Flach (@timflachphotography) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tim Flach (@timflachphotography) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tim Flach (@timflachphotography) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tim Flach (@timflachphotography) on