Категории

Поминале 50 земји со своето комбе трошејќи само 8 долари на ден!

Овој млад авантуристички пар од Полска има сопствен блог за патување. Тие велат дека немале многу пари, но сепак имале многу голема желба да го видат светот.

Поради тоа, купиле старо комбе за 600 долари, го бојадисале, зеле шатори за кампување, доволно залиха на храна и тргнале во авантура.

Во шест години посетиле повеќе од 50 земји и пропатувале повеќе од 150.000 километри на 5 континенти. Никогаш не платиле за сместување, бидејќи спиеле во комбето или во шатори, а го јаделе она што ќе го зготвеле самите, трошејќи само 8 долари на ден.

Ова е нивната приказна низ фотографии…

we-visited-over-50-countries-our-van-spending-only-8-day-3880

we-visited-over-50-countries-our-van-spending-only-8-day-4880

we-visited-over-50-countries-our-van-spending-only-8-day-5880

we-visited-over-50-countries-our-van-spending-only-8-day-6880

we-visited-over-50-countries-our-van-spending-only-8-day-7880

we-visited-over-50-countries-our-van-spending-only-8-day8800

we-visited-over-50-countries-our-van-spending-only-8-day-8880

we-visited-over-50-countries-our-van-spending-only-8-day-9880

we-visited-over-50-countries-our-van-spending-only-8-day-10880

we-visited-over-50-countries-our-van-spending-only-8-day-11880

we-visited-over-50-countries-our-van-spending-only-8-day-12880

we-visited-over-50-countries-our-van-spending-only-8-day-13880

we-visited-over-50-countries-our-van-spending-only-8-day-14880

we-visited-over-50-countries-our-van-spending-only-8-day-15880

we-visited-over-50-countries-our-van-spending-only-8-day-16880

we-visited-over-50-countries-our-van-spending-only-8-day-17880

we-visited-over-50-countries-our-van-spending-only-8-day-18880

we-visited-over-50-countries-our-van-spending-only-8-day-19880

we-visited-over-50-countries-our-van-spending-only-8-day-21880

we-visited-over-50-countries-our-van-spending-only-8-day-22880

we-visited-over-50-countries-our-van-spending-only-8-day-23880

we-visited-over-50-countries-our-van-spending-only-8-day-24880

we-visited-over-50-countries-our-van-spending-only-8-day-25880

we-visited-over-50-countries-our-van-spending-only-8-day-26880

we-visited-over-50-countries-our-van-spending-only-8-day-27880

we-visited-over-50-countries-our-van-spending-only-8-day-28880

we-visited-over-50-countries-our-van-spending-only-8-day-29880

Прегледи:
112
Категории:
Патувања
Објавено на:
01.02.2016