Категории

ПОМРАЧУВАЊЕ НА СОНЦЕТО НА 30 АПРИЛ – Донесува неочекувани пресврти, настани и позитивна енергија

Во сабота на 30 април нè очекуваат посебни космички настани – затемнување на Сонцето и млада месечина во Бик. Месечината ќе го засени Сонцето на 30 април, со што ќе се овозможи првото затемнување на Сонцето во годината. Таа ќе настапи во 22:42 часот, така што нема да ја видиме, но тоа не значи дека нема да го почувствуваме нејзиното моќно влијание. Иако ова ќе биде само делумно затемнување на Сонцето, ќе биде исклучително силно, не очекуваат многу промени, велат астролозите.

Затемнувањето се случува во периодот на младата месечина што претставува нов почеток, па ќе ни отвори нови врати. Често за време на младата месечина се замислуваат желби, самите правиме промени, но под затемнувањето на Сонцето подобро е да се препуштиме на брановите на промени и да веруваме во она што ни го носи универзумот. Затемнувањата секогаш можат да нè изненадат, но вреди да се запамети дека тие секогаш нè ставаат таму каде што треба да бидеме, дури и ако на почетокот не мислиме така.

Имено, тие можат да ги забрзаат настаните и да донесат работи кои инаку биле неизбежни, но да ги забрзаат процесите. Ова е особено точно за ова затемнување на Сонцето и за новата Месечина во Бик, бидејќи планетата Уран исто така ќе биде многу активна. Познато е дека Уран носи изненадувања и настани како гром од ведро небо. Неговата енергија ветува еден вид радикална транзиција од една во друга состојба.

Уран понекогаш може да биде малку шокантен, но на крајот, неговата цел е да внесе повеќе слобода во нашите животи. Тој сака да не ослободи од се што не кочи за да зачекориме на поавтентично место. Затоа, под ова априлско затемнување на Сонцето, разгледајте ги чекорите што треба да ги преземете за да се ослободите од него.

Уран е исто така планета на будење, па доколку се случи изненадување во овој период, гледајте на тоа како еден вид повик за будење, преоценете го вашиот пат и вашите постапки. Моментите на будење може да бидат болни, но дозволете си да напредувате, тоа може да ве однесе на убави места. Јупитер и Венера исто така ќе бидат во целосна усогласеност под ова априлско затемнување.

Венера е владетел на Бикот, па нејзината енергија е исклучително силна дури и во овој момент. Кога Јупитер и Венера се во хармонија во овој момент, се чини дека без разлика што ќе донесат затемнувањата, веројатно ќе има одредена леснотија помеѓу сите промени.

Ако има нешто кон што се стремите долго време, затемнувањето носи награда за вашата напорна работа. Не форсирајте нешта, не уценувајте никого, не условувајте се себеси или другите. Верувајте им на промените и процесите во животот и наскоро ќе дојдат нови можности.

Иако затемнувањето на Сонцето не бара од нас да поставуваме цели или да бараме нешто од Универзумот, тие се вистинско време да ја доближиме нашата свест до срцето и да прифатиме многу важни работи во животот. Бикот, пак, е знак поврзан со вашата вредност, затоа внимавајте како ја доживувате сопствената вредност. Кога ќе се сакате повеќе, кога ќе ги убиете токсичните емоции дека не сте доволно добри, се ќе биде во ред.

Вашата потврда за затемнувањето на Сонцето и новата Месечина во Бик може да биде: „Барам можност во сè што ми се случува. Заслужувам изобилство, љубов и се што е во согласност со моите највисоки цели“.