Категории

Понекогаш губиме значајни нешта затоа што доаѓаат некои уште подрагоцени

Соништата што не се материјализираат се честопати реалност од која сме поштедени. Молитвите што остануваат без одговор, честопати се самите одговори. Патеките од кои сме отстранети обично се ќорсокаци, едноставно не го знаеме тоа додека сме цврсти на нив.

Смешната работа во врска со животот и љубовта е што често сме благодарни што не го примаме она што некогаш мислевме дека го сакаме. Честопати сме премногу брзи за да инвестираме пред да можеме да ја видиме целата слика и често сме премногу тврдоглави за да се пуштиме кога ќе ни покажат што навистина држиме. Понекогаш, мора да се бориме толку силно затоа што навистина се бориме против сопствените инстинкти. Понекогаш, мора да жалиме толку силно затоа што навистина жалиме за нашите приврзаности.

Понекогаш, губиме толку многу не затоа што не сме успеале, не затоа што сме незаслужни и не затоа што сме недостојни, туку затоа што сме наменети за многу повеќе отколку што сме го прифатиле, а животот не го дозволува тоа , дури и кога еднаш ќе му ја дадеме нашата волја. Можеби ова не е секогаш доказ за животната суровост, но неговата благодат.

Прегледи:
149
Објавено на:
16.03.2021