Категории

Порадно или подоцна, секој го добива заслуженото – Животот сам ќе им врати на оние кои ви должат!

Станувате посилни со секое паѓање и станување. Не сфаќајќи го повеќе како нешто трагично, туку како животен круг во кој се пронаоѓаш и од кој не можеш да избегаш. Станувате посилни кога ќе одлучите да направите преглед на сите ваши повреди и одеднаш сфаќате дека тие не успеале да ве уништат. Дека сеуште имаш сила да се бориш и дека насмевката на твоето лице не ја скршиле ниту најголемите порази низ кои си поминал. Нереално е колку луѓето можат да ве повредат. Но, исто така е нереално колку долго можете да издржите и да останете силни.

Времето нема ништо да промени, она што претходно болеше ќе боли подоцна. Се променивте, веќе немате потреба да влегувате во секоја битка. Вие само стојте настрана и оставете животот да им се врати на оние кои ви должат. Сфаќате дека животот може да биде поедноставен кога ќе станете поедноставни. Понекогаш вашите напори ќе пропаднат, понекогаш ќе чувствувате болка, понекогаш ќе бидете разочарани од себе, но сепак ќе бидете тој што гледа напред. Оној што зајакна со паѓање и подигање.

Прегледи:
283
Објавено на:
30.01.2022