Категории

Портрети од животни со моќна порака за подигнување на свеста за загрозените видови во животинскиот свет!

Уметноста истовремено може да биде инспиративна и интригантна. Понекогаш токму преку неа навлегуваме во некои подлабоки теми. Таков е случајот со шведскиот уметник Andreas Häggkvist кој преку својот талент се обидува да ја подигне свеста за загрозените видови во животинскиот свет. Се надева дека ќе го постигне тоа преку неговите уметнички дела.

Се надеваме дека неговите дела не само што ќе донесат насмевка на вашето лице и ќе ви помогнат да се чувствувате убаво, туку и ќе ве натераат да се замислите барем за миг што се слуќува со нашата планета.