После 50-тата жените не смеат да ја јадат оваа храна

Нутриционистите советуваат дека жените после 50-тата година треба да избегнуваат да ги консумираат овие продукти.

Сите се сеќаваме на безгрижната младешка доба кога можевме да јадеме слатки и грицки без поголеми последици. Но, после навршени 50 години од животот, многу нешта почнуваат да се менуваат особено кај жените. Средните години не донесуваат само седа коса и брчки, туку и успорување на метаболизмот, гувење на естроген и многу други хормонални промени. На што тоа се сведува? Жените вежбаат и вежбаат, но како ништо да не се менува, надвисната кожа околу струкот не се смалува.

Нутриционистите советуваат жените после 50-тата година да избегнуваат виршли, колбаси и сланина затоа што се солени и полни со адитиви. Оние намирници кои се масни и преработени се нутритивно помалку вредни. Протеинските плочки и чоколади се преполни со шеќер и индустриски состојки. Често содржат протеин во прав од соја која е третирана со пестициди.
Ако сакате овошни смутија, праведе ги сами со замрзнато овошје, свеж зеленчук како бејби спанаќ и природен јогурт брз шеќер или незасладено бадемово млеко.




Коментари

[fbcomments]