Категории

Постави граници – Ништо што ти го уништува мирот не мораш да го толерираш!

Запомнете една работа. Секогаш бидете фер кон себе и не молчете што не ви одговара. Колку и да изгледа малку на почетокот. Те научија дека тоа е пристојност. Но, не е, тоа е непочитување кон самиот себе, не мора да толерирате нешто што ве прави да се чувствувате помалку вредни. Не мора да трпите непочитување на мирот. Постојат граници во светот, тие треба да постојат и во нашите животи за да можеме да кажеме: Досега да, но не понатаму. Ти си херој, хероина, ако можеш да кажеш!

И запомнете, никогаш не оправдувајте нечии лаги и навреди кон вас. Колку и да се слатки или можеби изгледале безопаснп. Не постои лага која е безопасна. Сето ова порано или подоцна доаѓа до реализација. И не останувајте долго со оние чиј заеднички живот повеќе личи на казна. Луѓето можат да бидат добри кога сакаат, можат да ја покажат својата убава страна. Но, научете ги дека вие не сте заслужена или незаслужена стока. Ја имате вашата вредност и не дозволувајте некој да ја доведува во прашање.

Прегледи:
202
Објавено на:
08.12.2021