Категории

Поставувањето граници е клучот за живеење на животот којшто навистина го сакате

Поставувањето граници понекогаш е тешко, но тоа е начинот да си го направите животот поздрав, посреќен и поубав. Тоа ќе ја зголеми Вашата самопочит и ќе го подобри квалитетот на Вашиот живот.

Еве неколку цитати коишто ќе Ве поттикнат да се промените себеси:

1. „Вашите лични граници го штитат внатрешното јадро на Вашиот идентитет и Вашето право на избор“ – Џерард Манели Хопкинс.

2. „Не“ е целосна реченица“ – Ана Ламонт.

3. „Можете да бидете љубезна личност со добро срце, а сепак да им кажете „не“ на луѓето “ – Трејси А. Мелоун.

4. „Почитувањето на сопствените граници е она што Ве прави да ги почитувате и другите луѓе“ – Џина Гринли.

Прегледи:
236
Објавено на:
10.01.2023