Категории

Постои една тајна за животот – Како што се собира поразот по поразот, така се собира победата по победата!

Силно е кога некој ќе каже: “tryе се обидам повторно!” Знаете низ што поминал и има храброст да започне да живее од нула. Како да нема пад за него. И нема крај на повидок. Како да не претрпел ниту една повреда и доживеа илјадници такви. Силно е кога некој ќе одлучи да не се откажува. Се стиска во сите чувства што ги има и вели: Колку и да е тешко – продолжувам понатаму. Треба да го живеете животот на тој начин а малкумина се тие што имаат таква храброст, конзистентност и големина.

Силно е кога некому не му треба доказ дека се ќе излезе добро на крајот. Затоа што има верба и не му треба ништо друго. Проблемите не го одминуваат. Тој ги аправи ремек дело на неговиот живот. Боли – не боли, тој знае една работа, нема да боли помалку кога ќе почнете да се жалите и велите дека ви е тешко. Постои една тајна за животот. Како што се собира поразот по поразот, така се собира победата по победата. Колку и е мала, колку и да било тешко да се дојде до неа таа е вашиот чекор напред. Мал, но голем чекор.