Категории

Постои личност која е створена само за тебе – Не дозволувај да ја испуштиш!

Сè уште има луѓе денес кои едноставно ви ја покажуваат уметноста на живеење и ви се вовираат под кожа, не затоа што кажуваат нешто посебно или имаат некоја тактика, туку затоа што живеат со своето срце и секој ден го даваат својот уникатен печат со полни бели дробови, не дозволувајќи безначајни работи да те окупираат и да го одземат најскапоценото. Имаат збор кој ви дава одмор кога ви е најпотребен и поглед во кој секогаш ќе го најдете одговорот на секое ваше „зошто“ и „како“.

И денес има луѓе кои можете да ги наречете пријатели и кои со својата блискост за момент ја преземаат улогата на ангел чувар, дозволувајќи му да се одмори за момент. Научете да ги цените таквите луѓе, држете ги како капка вода на дланка и покажете им дека ви значат, бидејќи животот е премногу краток за да го одложите за некоја неизвесна иднина која можеби никогаш нема да дојде. Кажете им благодарам на таквите луѓе денес и никогаш нема да се сомневате дека животот ви дава ново чудо секој ден.