Категории

Постои причина зошто некои нешта не се онака како што посакувате – Некогаш тоа е за ваше добро!

Убаво е кога ќе научиш да гледаш на работите мирно, и тоа од далечина. Кога веќе не ја правиш вревата што некогаш ја правеше кога во далечината забележуваше бури што се приближуваат, и дека не може секогаш да биде онака како што посакуваш. Сте ги поминале еднаш во животот тие нешта и знаете дека ќе ги пребродите и овој пат. Затоа што верувате во себе. Убаво е кога ќе одлучиш да не се вклопиш во секоја приказна во која луѓето се обидуваат да те натераат, па повеќе би сакал да бидеш сам и свој, отколку со некој што не ни знае зошто е тука.

Убаво е кога ќе научиш да гледаш на работите мирно. Кога ќе научиш дека секогаш ќе има луѓе што ќе ви недостигаат, места што би сакале да ги посетите, работи што би сакале да ги имате, но верувате во животот и знаете дека има причини зошто работите се такви какви што се и зошто сте токму каде што си. Кога ќе научите да гледате сè на мир, веќе не ве допираат злобните коментари на луѓето за вас бидејќи знаете дека секој го дава тоа што го има. Долго време се боревте за мирот што го освоивте и нема да го продадете за ниедна цена.

Прегледи:
303
Објавено на:
23.02.2022