Категории

Постои верување дека се заљубуваме само во личности во кои сме биде заљубени во некој претходен живот

Идејата за реинкарнација и љубовта низ повеќе временски рамки и универзуми секогаш е едноставно фасцинантна. И можеби љубовта на прв поглед не е она што мислиме дека е. Можеби тоа е препознавање на душата што ја сакавме во минатиот живот и повторно заљубување во неа. Не можеме да кажиме дали се заљубуваме во првиот момент или тоа се случува во втор или трет или четврти. Но, тоа е тој точно специфичен момент кога ќе ги видите како доаѓаат кон вас – некако се чини дека остатокот од светот исчезнува кога ќе се случи тој совршен момент.

Како што велат дека другите димензии постојат насекаде околу нас, но ние немаме можност да ги согледаме. Апсолутна е човечката сигурност дека никој не може да ја знае сопствената убавина или да согледа чувство за сопствена вредност сè додека не му се врати во огледалото на друго вљубено, грижливо човечко суштество. Универзумот работи на мистериозен, но прекрасен начин и да се формира силна врска со друго човечко не е ништо друго освен надреално.