Потполно точни мудрости за бракот во кои ќе се пронајдат многу парови

Бракот е нешто за кое човек секогаш се кае, без разлика дали ќе го склопи или не. – Сократ

-Бракот е нешто за кое човек секогаш се кае, било ако го склопи или ако не го склопи. – Сократ
-Ожени се набрзина и ќе се каеш пополека – Народна поговорка
-Сепак е подобро да се биде оженет, отколку мртов – Жан Батист Молијер
-Кој сеуште не се оженил, всушност, не направил нити една голема грешка – Алек Гинис
-Бракот е налик на печурка. Дали е отровна или не, ќе забележиш дури кога е веќе доцна – Мигел де Сервантес
-Мажот често се жани на жената, а жената на мажот. И двајцата се во право – Италијанска народна поговорка
-Позади секоја успешна жена стои некој неуспешен брак – Зоран Петкович
-Немој да се венчаваш поради пари. Секогаш можеш да ги позајмиш. – Заза Габор
-Мажот се жени за да побегне од други жени, а тогаш трча по други жени за да побегне од својата – Ромен Ролан
-Треба да се ожениш само за убава жена, иначе нема никакви изгледи дека ќе се ослободиш од неа. – Дени Кеј
-Колку жената повеќе го сака својот маж, толку повеќе ги исправува своите грешки. Колку мажот повеќе ја сака својата жена, толку ги зголемува своите маани. – Кинеска мудрост
-Совршениот брак подразбира слепа жена и глув маж – Мишел де Монтењ
Коментари

[fbcomments]