Категории

Потребен ви е некој кој ве сака такви какви што сте, некој кој ќе потоне и на дното за да биде со вас

Ништо во животот нема да научите од оние кои многу зборуваат, од оние чие име секогаш ги гледате сите титули што ги стекнале и образованието низ кое поминале. Ништо нема да научите од оние кои ветуваат дека ќе ве информираат за сите проблеми, од оние кои имаат решение за секој ваш проблем. Има и такви кои се нарекуваат спасители, гуруа, советници, тренери, но откако повторно ќе се сретнете со нив немате многу мир каков што ветија, можеби ќе почувствувате некое моментално задоволство кое по некое време многу брзо стивнува.

Нема да научите ништо во животот од оние кои многу зборуваат, кои се силни на зборови и кои толку добро ги користат, што после сето тоа веќе не знаете што ви кажале или како ви помогнале. Ќе научите повеќе од луѓе чии зборови се согласуваат со нивните дела, луѓе чија единствена титула е човек затоа што не ви треба секогаш некоја фасцинантна теорија, никаква помош од некои длабоки психолошки совети кога ви треба само нечија блискост и разбирање.

Нема да научите ништо во животот од оние кои многу зборуваат, бидејќи не секогаш ви требаат некои мотивациони пораки, бидејќи луѓето кои ги даваат не живеат поинаку од вас. Како би се однесувале за да се најдат во вашата ситуација и да останат без сета поддршка што ја имаат. Потребен ви е некој кој ќе биде со вас во моментите кога ви е најтешко, некој кој нема да одглуми некои прекумерни изливи на нежност туку ќе има еден искрен збор за вас, збор без многу патетика и умисленост.

Потребен ви е некој кој ве сака такви какви што сте, кој ќе потоне на дното за да биде со вас, некој што не се замислил себеси важен и незаменлив во вашиот живот. Затоа што човекот одвреме-навреме се изморува од се, се изморува од луѓе и нелуѓе, се изморува од давањето во кое ништо не добил, ни емоции, ни убав збор, ни охрабрување. Кога ќе најдете таква личност ќе можете мирно во новиот ден бидејќи ќе имате рамо на кое ќе се потпрете и ќе плачете се што е во вас и што ве мачи. Не можете да добиете повеќе од тоа.