Категории

Поучна приказна: „Зошто на светот има толку многу страдање?“

Еден младич запрашал еден старец: „Зошто на светот има толку многу страдање?“
Старецот, како искусен и добар верник, одговорил: „Затоа што е Бог добар!“

Навистина чуден и невообичаен одговор. Бог испраќа страдање да не заборавиме на своето вечно одредиште. Создадени сме за Бог и вечно блаженство. Но, кога ќе го заборавиме патот до него, Бог испраќа болести и тешкотии кои ни овозможуваат малку да размислиме за својот живот. Да се тргнеме, да се обратиме, и да почнеме да сметаме на Бог.

„Многу ќе даруваш ако не даруваш ништо друго освен својот пример!“

Прегледи:
373
Објавено на:
03.12.2020