Позитивни цитати кои ќе ве мотивираат да бидете силни и кога не сте

Прочитајте го ова секогаш кога мислите дека немате енергија и сте потиштени

Тажните мисли често можат да се провлечат молкум, понекогаш се залепуваат како смола и ни се чини дека сме два пати потешки, безволни и меланхолични.
Светот понекогаш ни се чини како студено, непријателско место кое нема разбирање за нас, но сето тоа е далеку од вистината. Во таква состојба губиме осет за позитивната страна на животот и фактите кои го прават убав и богат.
Секоја од овие реченици малку по малку може да ги откине парчињата од вашето лошо расположение се додека не се почувствувате повторно ослободени и среќни..

-Секогаш некому ќе бидете центарот на светот

 • Вашата насмевка може да го усреќи некој на кој баш и не му се допаѓате.
 • Секоја ноќ некој размислува за вас пред да заспие.
 • Ако ви се чини дека некој ве мрази, тоа е поради тоа што сака да биде како вас.
 • Секој има барем две личности на светот за кои е спремен да го даде својот живот.
 • Во просек, најмалку десет луѓе ве фалат.
 • Животот е премногу краток за секое утро да се будите со грижа на совест.
 • Сакајте ги личностите кои се добри спрема вас, заборавете на оние кои не се и запомнете дека се се случува со причина.
 • Дури и кога ќе ја направите најголемата грешка во животот, од неа ќе настане нешто добро.
 • Кога имате чувство дека целиот свет е против вас, обидете се да го гледате од друга перспектива и ќе сфатите дека не е така.
 • Запомнете дека кога животот ќе ви понуди втора шанса, таа секогаш испаѓа добро.
 • Кога ќе добиете нова прилика, зграбете ја, а ако поради тоа ќе ви се промени целиот живот, дозволете му на тоа да се случи.
 • Никој не рекол дека животот е лесен, но верувајте дека секоја секунда е вредна.Коментари

[fbcomments]