Категории

Познат гуру објаснува: Најдобрата техника за остварување на желби

Секогаш обликувајте ја желбата на позитивен начин!

Постојат многу мудри совети и упатства за тоа како може да се постигне нешто што се сака. Ова се упатства на Махариши Махеш Јоги, гуру кој ја донесе на запад техниката на трансцендентална медитација и друго знаење списите на Ведите, за тоа како човекот може да ги манифестира своите желби со леснотија, со поддршка на законите за интелигенцијата на природата.

– Барај го она што навистина го сакаш, а не она што мислиш дека може да го добиеш.

– Не се плаши да очекуваш најдобро. Немој да мислиш дека не заслужуваш најдобро. Тоа е твое право, но прво мора да го прогласиш за свое, да го прифатиш и да очекуваш.

– Желбите што доаѓаат од твоето срце се желби на интелигенција, тоа ги инкорпорира во тебе затоа што си дел од реализацијата на Божествениот план и тие желби ги внесуваш во материјалниот свет. Ако ги отфрлиш желбите, сметаш во реализацијата на Божествениот план.

– Секој ден со медитацијата ја создаваш својата реалност, очекувај го најдоброто затоа што ти си создавач на вашата судбина.

– Направи јасна визија што сакаш и потоа пушти ја.

– Секогаш обликувај ја желбата на позитивен начин.

– Немој да сакаш одреден предмет или личност, туку неговите квалитети. Природата ќе знае што е најдобро за тебе.

– Парите не се цел, туку средство.

– Никогаш не сакај спротивно на желбата на друга личност.

– Размисли за твојата посакувана цел и остави ја природата да ги организира на деталите.

– Очекувај, предвидувај, дозволи времето да си го направи своето. Ако веднаш не дојде до реализација, молчи и верувај. Природата знае кој е најдобриот момент за да се постигне тоа.

 

Прегледи:
368
Објавено на:
04.09.2019