Категории

Позната козметичка компанија избра девојка со Даунов синдром за свој бренд амбасадор

Станува збор за еден од неколкуте козметички брендови кои се движат во вистински правец во 21. век. Бенефит Козметикс неодамна ја ангажираше 20-годишната девојка како модел за нивниот туш за очи. Вистинските вредностите на компанијата дојдоа до израз и фактот дека тие не дискриминираат со оглед на тоа дека оваа девојка има Даунов синдром.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Benefit Cosmetics UK (@benefitcosmeticsuk) on


Кејт Грант неодамна го претстави тушот за очи на Бенефит Козметикс на социјалните мрежи. Пошироката јавност го поздрави овој гест на компанијата, воодушевени од убавината и талентот на девојката.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kate Grant (@kategrantmodel) on


Погледнете како изгледа Кејт.