Категории

Познати слики коишто неколку пати биле крадени, а некои од нив сѐ уште ги нема

Освен банки и накит, крадците често посегнуваат и во музеи и галерии. Нивна цел стануваат познати слики вредни милиони,  насликани од познати сликари во минатото.

Некои од нив биле вратени на своите сопственици, додека други сѐ уште се во мистерија:

1. Мона Лиза од Леонардо да Винчи:

2. Афион цвеќиња од Винсент Ван Гог:

3. Јадачите на компир од Винсент Ван Гог:

4. Концертот од Јоханес Вермер:

 

Прегледи:
81
Објавено на:
25.03.2023