Категории

Познатите фрази на Coco Chanel кои треба да ги знае секоја дама

Светска модна икона, творец на мали црни фустани и легендарни парфеми «Chanel », фантастичната Коко секогаш ја одликувал сопствениот поглед на светот.

 

 •  Секоја девојка секогаш мора да знае две работи:што и кого сака.
 • Колку е девојката полоша, толку поубаво треба да изгледа.
 • Сакале или не, во животот на мажите постои само една жена. Сите останати се само нејзина сенка.
 • Женскиот парфем говори повеќе за жената од нејзиниот потпис.
 • Не се грижам што размислувате за мене. Јас за вас воопшто не размислувам.
 • Ако го сакате тоа кое никогаш сте го немале, мора да го работите тоа кое никогаш не сте го работеле.
 • Не постојан грди жени, постојат само мрзеливи.
 • Жената се грижи за иднината додека не се омажи. Мажот не се грижи за иднината се додека не се ожени.
 • Ако сакаме да се грижиме за убавината, треба да започнеме од срцето и душата. Во спротивно ниту еден козметички препарат не би помогнал.
 • Жената која не користи козметика има преголемо мислење за себе.
 • Треба да се воздржиме кога сме навредени и да не правиме сцени кога не боли.
 • Никој не е млад по 40-тата година, но неодоливи можеме да бидеме секогаш.
 • Вистинската среќа е ефтина. Ако за неа треба да платите висока цена, тогаш се работи за измама.
 • Ако сте родени без крилја, не ги спречувајте да пораснат.