Категории

Познатите слики ги пресликува на коса, а тоа изгледа неверојатно!

Стилистот Ursula Goff ја бои косата до совршеноство, инспирирана од познати слики!

Серијата на Golf црпи инспирација од уметничката историја и ја нарекува Fine Art SeriesТалентираната стилистка со боја за коса ги доловува познатите слики како „Вресок“ на Мунх, „Бакнежот“ на Климт и поп арт делата на Енди Вархол.

„Сфатив дека теоријата за текстури и боја за фарбањето е речиси идентична како сликањето и започнав да го применувам тоа што го знаев како уметник во мојата работа како стилист. Тоа е мојата генерална стратегија последниве 13 години (скоро 20 доколку го вклучам периодот кога експериментирав со боја за коса пред козметичкото шоколо) и неодамна ми дојде идеја да започнам со пресликување на сликите кои ми се вртат во глава, на коса, усогласувајќи ги палетите и текстурите.“ вели таа.

„Ѕвездена ноќ“ – Винсет ван Гог

„Вресок“ – Едвард Мунх

„Бакнежот“ – Густав Климт

„Раѓањето на Венера“ – Сандро Ботичели

Поп – арт на Енди Вархол

една од сликите со водни лилии на Клод Моне

„Црвената Кана“ – Џорџија О’Киф

„Девојката со бисерната обетка“ – Јоханес Вермер

„Девојката што се дави“ – Рој Лихтенштајн