Категории

Предизвик кој ќе ви го разубави животот: 30 ДЕНА СРЕЌА!

Зимата е долга и поголем дел од неа го поминуваме затворени дома, па поради тоа има големо влијание и врз нашата психичка состојба. Недостатокот на сонце, прошетки, пријатно време со себе носи и пад на расположението, па дури и депресија. Токму поради тоа, ви претставува еден предизвик кој е наречен „30 дена среќа“. Погледнете за што станува збор!

Предизвикот се појави на Интернет, а во коментарите, луѓето потврдуваат дека тоа навистина им помогнало да се расположат и да бидат среќни. За повеќето од нив не беше тешко да се придржуваат до активностите по денови, иако имаше и коментари дека некои ги менуваат деновите како што им одговара и дека тоа е подеднакво ефикасно на крајот. Звучи интересно, нели?

Подолу ви напишавме план за активност за секој ден.

Ден 1: Подгответе го креветот.

Ден 2: Слушајте ја музиката од вашата младост.

Ден 3: Медитирајте.

4 ден: Купете си цвеќиња на себе или на саканата личност.

Ден 5: Дадете комплимент некому.

Ден 6: Пуштете ја вашата омилена музика и танцувајте како никој да не ве гледа.

Ден 7: Излезете на ручек.

Ден 8: Направете нешто креативно.

Ден 9: Подгответе бања со меурчиња и вашиот омилен пијалок.

Ден 10: Направете табла со желби или инспиративни фотографии.

Ден 11: Испечете торта.

Ден 12: Прошетајте.

Ден 13: Поканете пријател што го сакате, но никогаш немате време да го поканите.

Ден 14: Читајте кратка книга, стрип или нешто слично.

Ден 15: Научете нешто ново. Не мора да е вештина, може да биде информација.

Ден 16: Пробајте нешто ново, што отсекогаш сте го сакале, но никогаш не сте се осмелиле.

Ден 17: Помогнете некому.

Ден 18: Започнете дневник.

Ден 19: Јога.

Ден 20: Подобрете ја вештината што веќе ја имате. Ако свирите пијано, научете нова композиција, ако научите јазик, збогатете го вашиот вокабулар и слично.

Ден 21: Прославете ја победата. Тоа може да биде победа за вашиот омилен кошаркарски тим или успех на работа. Всушност, може да биде се што чувствувате дека е победа.

Ден 22: Вежбајте минимум 15 минути.

Ден 23: Гответе ручек без употреба на готова храна и оброци.

Ден 24: Направете луксузен појадок.

Ден 25: Обидете се да ги слушате птиците што црцорат барем неколку минути или повеќе во текот на денот.

Ден 26: Подредете ја просторијата во детали.

Ден 27: Посетете ново место.

Ден 28: Гледајте го зајдисонцето.

Ден 29: Сите три оброци и грицки треба да бидат здрави.

Ден 30: Организирајте ден кога ќе бидете во пижами цел ден. Ако не е неработен ден за вас, бидете во пижами поголем дел од денот.

Прегледи:
121
Објавено на:
20.01.2022