Прегратката на мажот е најбезбедното место на светот за една жена

Кога мажот тивко приоѓа од зад грб, и ја прегнува жената, тој со своите раце затвора круг. Нејзин круг, и свој. Круг на нежност и топлина.. разбирање, заштита.

Кога мажот тивко приоѓа од зад грб, и ја прегнува жената, тој со своите раце затвора круг. Нејзин круг, и свој. Круг на нежност и топлина.. разбирање, заштита.

И во самиот центар на овој жив круг, тој ја става жената. Со самото тоа несвно покажува дека Таа секога е центарот на неговиот Свемир. Мажот ја прегрнува жената во тишина. Молчи и жената. Таа чувствува како топлината излегува од овие врели молчаливи раце.

Кога маж прегрнува жена, неа и растат крилја. Во тој круг неа и е спокојно и пријатно.

Таа се топи како шеќер од таа молчалива нежност. Која е таа сега всушност, како се чувствува во тој миг?

Жена или девојка? Сакана, или онаа која сака. Тишина. Нејзините рамена се прекриени со нежна прекривка на недореченост, и ги крие своите мисли од мажот, или повеќе не ги крие? Затоа што таа е сега прегрната, заштитена од надворешниот свет кој е толку студен и суров.

А овде во неговите раце е топло и удобно, мирно и спокојно. Тоа се мигови за кои жената чезнее, чека и се надева,

Прегрнувајте ја жената што почесто. Внесете ја во центарот на својот круг. Воздигнете ја со својата нежност, едноставно сакајте ја. Неа тоа и е неопходно, исто како што ви е потребно и вам.
Коментари

[fbcomments]