Прекрасни фотографии од деца кои штотуку биле посвоени од семејства

Според статистичките податоци, секој ден во САД 1.200 деца завршуваат во дом за деца без родители, започнувајќи живот кој честопати е исполнет со предрасуди и несигурност. 

Овие инспиративни фотографии се создадени со цел да се подигне свеста кај луѓето за посвојување на прекрасните деца кои биле оставени во згрижувачките центри, а токму на овој начин многу луѓе ги контактирале со желба да посвојат дете или пак да ја споделат својата приказна. Погледнете ги овие прекрасни фотографии!

 
Коментари

[fbcomments]