Категории

Прекрасни фотографии од пребројувањето на штрковите во Чешиново

Чешиново-Облешево е Европско село на штркот за 2013 година. Здружението „Оризова братимка“ започна интересна иницијатива и цел – да ги преброи сите штркови во Чешиново и сето тоа да го документира со фантастични фотографии направени со дрон.

Планот е секојдневно да се објавуваат по неколку фотографии од 21-то гнездо, колку што вкупно се пребројани на повеќе покриви на куќи и на бандери.

Преземено од: ekobalans.mk