Прекрасни уметнички слики направени според ултразвукот кој го добиваат родителите од своето бебе

Уметницата Лаура Стирмен ги преобразува ултразвуците во шарени портрети кои ја слават и и оддаваат почит на бременоста.

За многу идни родители, снимката од ултразвукот е само рутински преглед, но за некои – гледањето на своето дете за прв пат може да има емоционална позадина. Откако и самата искусила страв во бременоста, оваа уметница почнала да ги претвора своите ултразвуци во уметнички дела.

Сега, нејзините слики се многу барани бидејќи многу луѓе пронаоѓаат утеха, но и радост во нејзините прекрасни дела.

 
Коментари

[fbcomments]