Категории

Престанете да се извинувате за тоа што сте – Само вистинските ќе го прифатат вашето срце

Време е да престанете да се извинувате за вашето срце. За начинот на кој чувствувате сè толку длабоко.

Време е да престанете да ги слушате оние кои ви велат дека треба да забавите, да застане или да се воздржите. Време е да престанете да потиснувате како навистина се чувствувате, бидејќи ништо не е подобро од чувството да го ослободите срцето, ништо не се чувствува подобро од тоа да знаете точно каде стоите, за вашето срце конечно да има одговор. Така, вашето срце може или да се нурне или да продолжи понатаму. Ништо не е подобро од ослободувањето на срцето од кафезот каде луѓето сакаат да го заклучат. Време е да престанете да се извинувате за начинот на кој повторно ги споивте скршените парчиња или начинот на кои се лекувате. Време е да престанете да се извинувате за начинот на кој избрирате да го поправите срцето и време е да престанете да се извинувате за вашите нови стандарди или вашите нови граници. Време е да престанете да се извинувате за начините на кои се чувате и луѓето што ќе изберете да ги пуштите. Време е да престанете да се извинувате за вратите што ги затворате и за луѓето што ги оставате за да го заштитите вашето срце.

Време е да престанете да се извинувате за тоа како сте одлучиле да ја покажете својата љубов. Без разлика дали сакате премногу или прерано, дали сте премногу емотивни или премногу романтични, дали премногу верувате или премногу простувате. Време е да престанете да се извинувате што не сакате да се смирите, што не ги играте игрите што луѓето ги играат или што не носите лажна маска за да можете да привлечете лажно внимание. Време е да престанете да се извинувате за начинот на кој чука вашето срце. Време е да престанете да се извинувате колку време ви е потребно за да продолжите понатаму или зошто сте се одлучиле да заминете. Време е да престанете да се извинувате што си ја вративте љубовта од оние кои не направија да се чувствувате доволни или оние кои ве натераа да се чувствувате како да сте личност која е премногу комплицирана и тешка да се сака. Време е да престанете да се извинувате за вашето срце и како тоа се бори за љубов или како ќе избере да не се откажувате од тоа, без оглед колку пати се скршило. Време е да престанете да се извинувате за тоа што сте.