Престанете да трчате по среќата – само ја оддалечувате од себе!

Престанете да трчате по среќата – само ја оддалечувате од себе!

Погледни ги само старите луѓе околу тебе, оние кои немале на располагање толку знаење и нешта кои сега ги имаме ние, но сепак одлучиле дека животот е убав и повторно би го живееле иако биле скратени од толку можности.
И оние кои кои постојано опседнато читаат и бараат начини како да станат среќни, ја бараат среќата во некои фрази и се прашуваат зошто нивниот живот нема смисла.

Патотот до среќата не е во тоа како да стигнеме до неа, туку како да пронајдеме причини за неа.
Причини зошто веќе сме ја откеиле, тоа може да бидат и најмалите ситници како насмевкатата на саканите, миговите поминати во помагање на другите, некои хобија кои не исполнуваат и многу други навидум обични нешта.

Среќата не е некоја необјаснива и чудесна дестинација до која успеваат да стигнат само посебните луѓе, таа реалност која се наоѓа во секој од нас која бара ја одржуваме и негуваме.
Среќата не е само чувство кое настапува кога ќе оствариме некоја замисла, таа е состојба на умот, душата и срцето за која самите одлучуваме!
Коментари

[fbcomments]