Категории

Престани да бараш, љубовта сама ќе те пронајде!

Верувај ми кога ти велам дека љубовта ќе те најде кога најмалку очекуваш.

Некои ова го нарекуваат спокој, наоѓање на нешто добро кога не гледавте. Некои го нарекуваат судбина, дека она што треба да биде ќе биде. Некои тврдат дека тоа е судбина, дело на универзумот, Бога, итн. Без оглед на силите што стојат зад оваа работа наречена љубов, треба да верувате дека таа е таму за вас, ако ја сакате.

Не можете да планирате за тоа. Нема формула. Не е наука. Нема причина што порано не функционирало. Ние секогаш мислиме дека треба да бидеме на друго место со некој друг, но вистината е дека сте токму таму каде што треба да бидете, токму овде, во моментов.

Нека си оди се. Нека се распадне. И што е најважно, нека биде тоа што треба да биде.

Престанете да ги принудувате врските да функционираат за кои длабоко знаете дека не се добри за вас. Престанете да ги бркате луѓето кои не сакаат да бидат фатени. Престанете да поминувате низ апликации за состанување, бидејќи чувствувате дека треба да пронајдете некого токму сега или никогаш нема да го најдете.

Наместо тоа, посветете се на себеси. Живејте си го животот. Љубовта ќе дојде. Таа секогаш го прави тоа.

Те молам, само дај и време и престани да бараш бидејќи љубовта е таа која те наоѓа, а не обратно.

Прегледи:
122
Објавено на:
27.09.2021